Το Sefumo θα παραμείνει κλειστό από τις 30/07 – 20/08. Λόγω καλοκαιρινών διακοπών παρακαλούμε οργανώστε τις παραγγελίες σας άμεσα!
Toggle Bar

Αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγαρο απο το Εuronews (Δείτε το βίντεο)Η διάδοσή του σε όλον τον κόσμο είναι πρωτοφανής. Ο λόγος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που έχει εξαπλωθεί με μεγάλη ταχύτητα. Μόνο στην Ευρώπη το έχουν προμηθευτεί περισσότεροι από 7 εκατομμύρια καπνιστές, στην προσπάθειά τους να κόψουν την κακή τους συνήθεια.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια εναλλακτική μορφή καπνίσματος, χωρίς την πίσσα και τις άλλες τοξικές ουσίες που περιέχονται στα παραδοσιακά τσιγάρα.
«Πριν από την εφεύρεση αυτή, είχα προσπαθήσει τουλάχιστον 4-5 φορές να σταματήσω το κάπνισμα. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα κατάφερα. Μέσα σε λίγες ημέρες το έκοψα», δηλώνει ένας Γάλλος καπνιστής.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπόσχεται, ότι βάζει τέλος σε μία από τις πιο επιβλαβείς συνήθειες. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο ένας στους δύο μακροχρόνιους καπνιστές θα καταλήξει λόγω του τσιγάρου.
Ο Φιλίπ Πρεσλέ είναι γιατρός και έχει μελετήσει τις επιπτώσεις του καπνίσματος. Ο ίδιος έχει ηγηθεί μίας κίνησης που φέρει 100 υπογραφές γιατρών, θέλοντας να υποστηρίξει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, ως εναλλακτικού τρόπου καπνίσματος.

«Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε τρία βασικά δηλητηριώδη συστατικά του τσιγάρου: την πίσσα, το μονοξείδιο του άνθρακα και τα μικρά σωματίδια που οδηγούν σε καρκίνο, καρδιακές προσβολές και χρόνια βρογχίτιδα. Πολλοί μας ρωτούν, αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει κάτι επικίνδυνο για την υγεία. Το θεωρώ γελοίο. Ας συγκρίνουμε την επικινδυνότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου με άλλα προϊόντα. Αν βάλουμε το τσιγάρο στο ένα άκρο και μετά το αλκοόλ και μετά το λίπος που λαμβάνουμε από τη ζάχαρη και τα γλυκά, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να μπει δίπλα στα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια. Ο κίνδυνος είναι πραγματικά πολύ, πολύ μικρός. Μερικά λαχανικά περιέχουν φυτοφάρμακα και μερικά ψάρια βαρέα μέταλλα. Τέτοιου είδους κινδύνους διατρέχει κανείς με το ηλεκτρονικό τσιγάρο», εξηγεί ο Φιλίπ Πρεσλέ

Παρά την ισχυρή υποστήριξη από τους γιατρούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διστάζει ακόμη να θεσπίσει νόμους για το μέλλον του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Δεδομένου ότι θεωρείται προϊόν της ευρύτερης καπνοβιομηχανίας, θα πρέπει να απαγορευτεί σε ανηλίκους. Γίνεται λόγος ακόμη και για υψηλότερη φορολογία, σε ένα προϊόν που έχει το 1/5 της τιμής των κανονικών τσιγάρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.