Έρευνα: Δεν καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο οι ανήλικοι

ηλεκτρονικό τσιγάρο και ανήλικοι ηλεκτρονικό τσιγάρο και ανήλικοι

Δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο η συντριπτική πλειοψηφία των νέων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε δείγμα 2000 νέων ηλικίας έως 18 ετών από τον βρετανικό Οργανισμό «Δράση για το Κάπνισμα και την Υγεία»(ASH). Με βάση τη μελέτη, το 98% των ανηλίκων που δεν έχουν καπνίσει ποτέ, δεν έχουν καν δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Σε δηλώσεις της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ASH Δρ Deborah Arnott τονίζει πως «Τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να καθησυχάσουν το Κοινό, ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επί του παρόντος δεν χρησιμοποιούνται από τους νέους που δεν κάπνισαν ποτέ, οι οποίοι δεν εκδηλώνουν καν ενδιαφέρον να το χρησιμοποιήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία εφαρμόζει ενεργά πολιτική μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα (harm reduction), μέρος της οποίας αποτελεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με σημαντικά αποτελέσματα στον περιορισμό του καπνίσματος, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου το ποσοστό των καπνιζόντων εξακολουθεί να αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.