Ηλεκτρονικό τσιγάρο: 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι περίπου 95% λιγότερο επιβλαβή από τον κοινό καπνό και θα πρέπει να προωθηθούν ως ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.


Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό και, όσοι τα χρησιμοποιούν, στην ουσία εισπνέουν ατμό με νικοτίνη. Έχει σημειωθεί άνοδος στη δημοτικότητά τους ανά τον κόσμο, αλλά οι οργανισμοί υγείας ήταν μέχρι τώρα επιφυλακτικοί στο να τα υποστηρίξουν ως την ασφαλέστερη εναλλακτική στον καπνό, ενώ κυβερνήσεις από την Καλιφόρνια έως την Ινδία προσπαθούσαν να ρυθμίσουν αυστηρότερα τη χρήση τους.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι εντελώς ακίνδυνα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι προκαλούν πολύ μικρότερες βλάβες από το συμβατικό τσιγάρο. Οι περισσότερες από τις χημικές ουσίες που προκαλούν ασθένειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα δεν υπάρχουν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η επικρατούσα εκτίμηση είναι ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι περίπου 95% λιγότερο επιβλαβής για την υγεία από το συμφατικό τσιγάρο.

Το παθητικό κάπνισμα από ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται, επίσης, πολύ λιγότερο επιβλαβές.


Η μελέτη των αρχών δημόσιας υγείας της Αγγλίας, αναφέρει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία είναι ήδη το πιο δημοφιλές μέσο διακοπής του καπνίσματος στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να είναι ένας φτηνός τρόπος για τη μείωση του καπνίσματος σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν υψηλά ποσοστά καπνιστών.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπονομεύουν τη μείωση των ποσοστών καπνίσματος στην Αγγλίας,» δήλωσε η καθηγήτρια Ann McNeil, που συνέβαλε στη συγγραφή της μελέτης. Ηλεκτρονικό τσιγάρο: 95% λιγότερο βλαβερό από το συμβατικό
Αντιθέτως, τα στοιχεία δηλώνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος και κατά την άποψή μου, οι καπνιστές θα πρέπει να αντικαταστήσουν το συμβατικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό και οι καπνιστές ηλεκτρονικών τσιγάρων να σταματήσουν το κάπνισμα εντελώς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.