Το Sefumo θα παραμείνει κλειστό από τις 30/07 – 20/08. Λόγω καλοκαιρινών διακοπών παρακαλούμε οργανώστε τις παραγγελίες σας άμεσα!
Toggle Bar

Κάμερον: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βελτιώσει την υγεία πολλών ανθρώπων

Για την σχετικά επιτυχημένη προσπάθεια του να διακόψει το κάπνισμα χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι αποτελεί «θεμιτό» μέσο το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι προκειμένου να διακόψουν αυτή τη συνήθεια.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, αφορμή γι΄αυτή την τοποθέτηση του βρετανού πρωθυπουργού ήταν η ερώτηση του βουλευτή Mark Pawsey στην ώρα του πρωθυπουργού για το αν θα συνδράμει στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην διακοπή του καπνίσματος.

«Μέχρι να συγκληθεί ξανά η Βουλή, πολύς κόσμος θα έχει ξεκινήσει τις αλλαγές που θέλει στη ζωή του για τη νέα χρονιά. Για πολλούς, πρώτη προτεραιότητα είναι η διακοπή του καπνίσματος. Δεδομένου ότι το υπουργείο υγείας αποφάνθηκε πρόσφατα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% πιο ασφαλές από τον καπνό, αλλά ταυτόχρονα ο μισός πληθυσμός δεν το γνωρίζει αυτό, ο πρωθυπουργός διατίθεται να συμπορευτεί μαζί μου για να αναδείξουμε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος να διακόψει το κάπνισμα για πάντα»;

«Σίγουρα, και μιλώ ως κάποιος που έδωσε αυτή τη μάχη αρκετές φορές, και τελικά με σχετική επιτυχία, πολύς κόσμος βρίσκει διάφορους τρόπους για να το επιτύχει αυτό και είναι σαφές ότι για αρκετούς το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η επιτυχημένη μέθοδος. Θα πρέπει να καθοδηγηθούμε από τους ειδικούς και να λάβουμε υπόψη μας το πόρισμα του υπουργείου υγείας, αλλά είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο καπνιστές έχουν χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διακόψουν το κάπνισμα ή το έχουν αντικαταστήσει εντελώς με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Έτσι πιστεύω Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί ένα θεμιτό μονοπάτι για πολλούς ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν την δική τους υγεία και κατ΄επέκταση την υγεία του έθνους», απάντησε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.